Jadłospis
Jadłospis w dniach: 12 - 16.05.2025 r.
śniadanie:8:30
lunch: 11.30
obiad:14.00
Poniedziałek:
Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, grahamka z masłem, wędlina, pomidor, szczypiorek.
Lunch: Zupa jarzynowa z ziemniakami, jabłko.
Obiad: Pierogi z białym serem, kleks jogurtu waniliowego, mandarynki, sok marchwiowo-bananowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler
Wtorek:
Śniadanie: Kakao z mlekiem, angielka z masłem, serek śniadaniowy, rzodkiewki, graham z masłem, jajko na twardo, kiełki.
Lunch: Zupa pieczarkowa z Minionkami, kisiel ananasowy (ww)
Obiad: Podudzie kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem naturalnym, sok warzywno-owocowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja
Środa:
Śniadanie: Szwedzki stół - herbata z miodem i cytryną/mleko, pieczywo mieszane ,paluszki z żółtego sera, wędlina drobiowa, biały ser półtłusty, mix warzyw.
Lunch: Zupa ogórkowa z ryżem, jogurt naturalny, suszona truskawka.
Obiad: Pulpet wp. w sosie, kasza bulgur, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy.
.
Alergeny: gluten, mleko ,seler, jaja
Czwartek:
Śniadanie: Kasza manna z mlekiem, kajzerka z masłem, pasta z wędzonki i sera, pomidorki koktajlowe.
Lunch: Krupnik z kaszą jęczmienną, mix owoców.
Obiad: Kurczak w sosie szpinakowo-śmietanowym, makaron razowy, kompot wieloowocowy.
Alergeny: gluten, mleko ,seler
Piątek:
Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, chleb z masłem, twarożek z rzodkiewką, chleb słonecznikowy z masłem, wędlina, papryka.
Lunch: Rosół z makaronem nitki, natka pietruszki chałka z masłem i miodem.
Obiad: Filet z ryby (miruna) ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, sok jabłkowo-marchewkowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler, ryby, jaja
Artykuły spożywcze z których sporządzono posiłki mogą zawierać alergeny pokarmów. Informacje o obecności poszczególnych alergenach podawane są w codziennym jadłospisie.
Między posiłkami podajemy wodę źródlaną.
Do każdego śniadania podawane są warzywa i/lub owoce