Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis w dniach: 12 - 16.05.2025 r.

śniadanie:8:30

lunch: 11.30

obiad:14.00


Poniedziałek: 

Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, grahamka z masłem, wędlina, pomidor, szczypiorek.

Lunch: Zupa jarzynowa z ziemniakami, jabłko.

Obiad: Pierogi z białym serem, kleks jogurtu waniliowego, mandarynki, sok marchwiowo-bananowy.

 

Alergeny: gluten, mleko, seler


Wtorek:

Śniadanie: Kakao z mlekiem, angielka z masłem, serek śniadaniowy, rzodkiewki, graham z masłem, jajko na twardo, kiełki.

Lunch: Zupa pieczarkowa z Minionkami, kisiel ananasowy (ww)

Obiad: Podudzie kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem naturalnym, sok warzywno-owocowy.

                                                

Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja


Środa:

Śniadanie: Szwedzki stół - herbata z miodem i cytryną/mleko, pieczywo mieszane ,paluszki z żółtego sera, wędlina drobiowa, biały ser półtłusty, mix warzyw.

Lunch: Zupa ogórkowa z ryżem, jogurt naturalny, suszona truskawka.

Obiad: Pulpet wp. w sosie, kasza bulgur, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy.

.

Alergeny: gluten, mleko ,seler, jaja


Czwartek:

Śniadanie: Kasza manna z mlekiem, kajzerka z masłem, pasta z wędzonki i sera, pomidorki koktajlowe.

Lunch: Krupnik z kaszą jęczmienną, mix owoców.

Obiad: Kurczak w sosie szpinakowo-śmietanowym, makaron razowy, kompot wieloowocowy.

 

Alergeny: gluten, mleko ,seler


Piątek:

Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, chleb z masłem, twarożek z rzodkiewką, chleb słonecznikowy z masłem, wędlina, papryka.

Lunch: Rosół z makaronem nitki, natka pietruszki chałka z masłem i miodem.

Obiad: Filet z ryby (miruna) ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, sok jabłkowo-marchewkowy.

 

Alergeny:  gluten, mleko, seler, ryby, jaja

 

Artykuły spożywcze z których sporządzono posiłki mogą zawierać alergeny pokarmów. Informacje o obecności poszczególnych alergenach podawane są w codziennym jadłospisie.

Między posiłkami podajemy wodę źródlaną.

Do każdego śniadania podawane są  warzywa i/lub owoce