Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis w dniach: 28.07. - 31.07.2025 r.

śniadanie:8:30

lunch: 11.30

obiad:14.00


Poniedziałek: 

Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, chleb z masłem, wędlina drobiowa, pomidor malinowy;

Lunch: Zupa z czerwonej soczewicy, ½ banana;

Obiad: Penne razowe z aksamitnym musem jogurtowo-brzoskwiniowym, kompot wiśniowy;

 

Alergeny: gluten, mleko, seler;


Wtorek:

Śniadanie: Makaron muszelki z mlekiem, kajzerka z masłem, pasztet, papryka;

LunchPomidorowa z ryżem, natka pietruszki, jogurt naturalny, nektarynka;

Obiad: Kiełbaska z pieca, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórkiem kiszonym,  kompot wieloowocowy;

                                                

Alergeny: gluten, mleko, seler;


Środa:

Śniadanie: Herbata z cytryną/mleko, pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, wędlina, biały ser półtłusty, domowa nutella (wyrób własny) , mix warzyw;

Lunch: Zalewajka na wędzonce, chrupki kukurydziane;

Obiad: Spaghetti z mięsem indyczym, wiórki mozzarelli, sos boloński, ogórek , herbatka owocowa;

 

Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja;


Czwartek: 

Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, angielka z masłem, pasta z makreli, chleb słonecznikowy z masłem, ser żółty, rzodkiewki;

Lunch: Krupnik z kaszą jęczmienną, natka pietruszki, chałka, jabłko;

Obiad: Podudzie  z kurczaka, puree ziemniaczane, surówka z marchewki i jabłka, maślanka naturalna;

 

Alergeny: gluten, mleko ,seler, jaja;


Piątek: 

Śniadanie: Wakacje

Lunch: 

Obiad: 

Alergeny:  

 

Artykuły spożywcze z których sporządzono posiłki mogą zawierać alergeny pokarmów. Informacje o obecności poszczególnych alergenach podawane są w codziennym jadłospisie.

Między posiłkami podajemy wodę źródlaną.

Do każdego śniadania podawane są  warzywa i/lub owoce