Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis w dniach: 06-10.10.2025r.

śniadanie:8:30

lunch: 11.30

obiad:14.00


Poniedziałek: 

Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, chleb słonecznikowy z masłem, wędlina, pomidor malinowy.

Lunch: Zupa z czerwonej soczewicy  z ziemniakami, banan.

Obiad: Pieczona pierś z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera z rodzynką.

 

Alergeny: gluten, mleko, seler


Wtorek:

Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, chleb razowy, ser żółty, kiełki, angielka z masłem, kabanos drobiowy, ogórek kiszony.

Lunch: Zupa z fasolka szparagową, natka pietruszki, budyń czekoladowy, wesołe grzybki. 

Obiad: Razowe kokardki z białym serem i cynamonem, surówka z marchewki i pomarańczy, kompot wieloowocowy.

                                                

Alergeny: gluten, mleko, seler


Środa:

Śniadanie: Szwedzki stół - herbata z cytryną/mleko, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z dziurami, wędlina podsuszana, jajko na twardo z majonezem, mix warzyw.

Lunch: Rosół z makaronem nitki, natka pietruszki, jogurt naturalny, mandarynka.

Obiad: Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym, ryż jaśminowy, ogórek zielony, kompot.

 

Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja


Czwartek: 

Śniadanie: Granola żurawinowa z mlekiem, graham z masłem, twarożek wiejski, rzodkiewka, żulik.

Lunch: Barszcz czerwony z ziemniakami, mix owoców.

Obiad: Polędwiczka w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, brokuły gotowane na parze, kefir.

 

Alergeny: gluten, mleko, seler


Piątek: 

Śniadanie: Kakao z mlekiem, chleb z masłem, tarty żółty ser, rzodkiewki, kajzerka z masłem, pasta z wędzonki i białego sera, szczypiorek.

Lunch: Zupa pomidorowa  z makaronem Minionki, śliwki.

Obiad: Paluszki rybne, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty i marchewki.

Alergeny: gluten, mleko, seler

 

Artykuły spożywcze z których sporządzono posiłki mogą zawierać alergeny pokarmów. Informacje o obecności poszczególnych alergenach podawane są w codziennym jadłospisie.

Między posiłkami podajemy wodę źródlaną.

Do każdego śniadania podawane są  warzywa i/lub owoce