Jadłospis
Jadłospis w dniach: 28.07. - 31.07.2025 r.
śniadanie:8:30
lunch: 11.30
obiad:14.00
Poniedziałek:
Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, chleb z masłem, wędlina drobiowa, pomidor malinowy;
Lunch: Zupa z czerwonej soczewicy, ½ banana;
Obiad: Penne razowe z aksamitnym musem jogurtowo-brzoskwiniowym, kompot wiśniowy;
Alergeny: gluten, mleko, seler;
Wtorek:
Śniadanie: Makaron muszelki z mlekiem, kajzerka z masłem, pasztet, papryka;
Lunch: Pomidorowa z ryżem, natka pietruszki, jogurt naturalny, nektarynka;
Obiad: Kiełbaska z pieca, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórkiem kiszonym, kompot wieloowocowy;
Alergeny: gluten, mleko, seler;
Środa:
Śniadanie: Herbata z cytryną/mleko, pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, wędlina, biały ser półtłusty, domowa nutella (wyrób własny) , mix warzyw;
Lunch: Zalewajka na wędzonce, chrupki kukurydziane;
Obiad: Spaghetti z mięsem indyczym, wiórki mozzarelli, sos boloński, ogórek , herbatka owocowa;
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja;
Czwartek:
Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, angielka z masłem, pasta z makreli, chleb słonecznikowy z masłem, ser żółty, rzodkiewki;
Lunch: Krupnik z kaszą jęczmienną, natka pietruszki, chałka, jabłko;
Obiad: Podudzie z kurczaka, puree ziemniaczane, surówka z marchewki i jabłka, maślanka naturalna;
Alergeny: gluten, mleko ,seler, jaja;
Piątek:
Śniadanie: Wakacje
Lunch:
Obiad:
Alergeny:
Artykuły spożywcze z których sporządzono posiłki mogą zawierać alergeny pokarmów. Informacje o obecności poszczególnych alergenach podawane są w codziennym jadłospisie.
Między posiłkami podajemy wodę źródlaną.
Do każdego śniadania podawane są warzywa i/lub owoce