Jadłospis
Jadłospis w dniach: 06-10.10.2025r.
śniadanie:8:30
lunch: 11.30
obiad:14.00
Poniedziałek:
Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, chleb słonecznikowy z masłem, wędlina, pomidor malinowy.
Lunch: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, banan.
Obiad: Pieczona pierś z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera z rodzynką.
Alergeny: gluten, mleko, seler
Wtorek:
Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, chleb razowy, ser żółty, kiełki, angielka z masłem, kabanos drobiowy, ogórek kiszony.
Lunch: Zupa z fasolka szparagową, natka pietruszki, budyń czekoladowy, wesołe grzybki.
Obiad: Razowe kokardki z białym serem i cynamonem, surówka z marchewki i pomarańczy, kompot wieloowocowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler
Środa:
Śniadanie: Szwedzki stół - herbata z cytryną/mleko, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z dziurami, wędlina podsuszana, jajko na twardo z majonezem, mix warzyw.
Lunch: Rosół z makaronem nitki, natka pietruszki, jogurt naturalny, mandarynka.
Obiad: Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym, ryż jaśminowy, ogórek zielony, kompot.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja
Czwartek:
Śniadanie: Granola żurawinowa z mlekiem, graham z masłem, twarożek wiejski, rzodkiewka, żulik.
Lunch: Barszcz czerwony z ziemniakami, mix owoców.
Obiad: Polędwiczka w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, brokuły gotowane na parze, kefir.
Alergeny: gluten, mleko, seler
Piątek:
Śniadanie: Kakao z mlekiem, chleb z masłem, tarty żółty ser, rzodkiewki, kajzerka z masłem, pasta z wędzonki i białego sera, szczypiorek.
Lunch: Zupa pomidorowa z makaronem Minionki, śliwki.
Obiad: Paluszki rybne, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty i marchewki.
Alergeny: gluten, mleko, seler
Artykuły spożywcze z których sporządzono posiłki mogą zawierać alergeny pokarmów. Informacje o obecności poszczególnych alergenach podawane są w codziennym jadłospisie.
Między posiłkami podajemy wodę źródlaną.
Do każdego śniadania podawane są warzywa i/lub owoce