Jadłospis
Jadłospis w dniach: 18.11. – 22.11.2024r.
śniadanie:8:30
lunch: 11.30
obiad:14.00
Poniedziałek:
Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, chleb z masłem, tarty wędzony ser, razowy z masłem, wędlina, mix warzyw.
Lunch: Zupa szczawiowa z jajkiem, wafelek kukurydziany, actimel.
Obiad: Pampuchy z aksamitną polewą truskawkowo-jogurtową, banan, kompot.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja
Wtorek:
Śniadanie: Zupa budyniowa na mleku, pieczywo razowe z masłem, pasta z wędzonki i sera fety, mix warzyw.
Lunch: Zupa kalafiorowa z marchewką, kisiel ananasowy (wyrób własny).
Obiad: Podudzie kurczaka opiekane, ziemniaki, mizeria z jogurtem greckim i rzodkiewką kompot wieloowocowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler
Środa:
Śniadanie: Szwedzki stół - herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, biały ser półtłusty, kabanoski drobiowe, paluszki z żółtego sera, mix warzyw.
Lunch: Manna w rosole, natka pietruszki , jogurt naturalny, podpłomyk b/c.
Obiad: Kolorowe fusilli z kapustą kiszoną i mięsem wp., sok marchewkowy.
.
Alergeny: gluten, mleko, seler
Czwartek:
Śniadanie: Mleko, rogal maślany z masłem, truskawkowy serek homogenizowany, grahamka z masłem, ser żółty, mix warzyw.
Lunch: Zupa ogórkowa, jabłko.
Obiad: Gulasz węgierski, mini kopytka, surówka z buraków i chrzanu, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Piątek:
Śniadanie: Płatki śniadaniowe z mlekiem, chleb orkiszowy z masłem, wędlina drobiowa, warzywa.
Lunch: Zupa pomidorowa z ryżem, mus owocowy, ciastka owsiane.
Obiad: Paluszki rybne, puree ziemniaczane, bukiet warzyw gotowanych na parze, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, seler
Artykuły spożywcze z których sporządzono posiłki mogą zawierać alergeny pokarmów. Informacje o obecności poszczególnych alergenach podawane są w codziennym jadłospisie.