Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis w dniach: 18.11. – 22.11.2024r.

śniadanie:8:30

lunch: 11.30

obiad:14.00


Poniedziałek:

Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, chleb z masłem, tarty wędzony ser, razowy z masłem, wędlina, mix warzyw.

Lunch: Zupa szczawiowa z jajkiem, wafelek kukurydziany, actimel.

Obiad: Pampuchy z aksamitną polewą truskawkowo-jogurtową, banan, kompot.

 

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja


Wtorek:

Śniadanie: Zupa budyniowa na mleku, pieczywo razowe z masłem, pasta z wędzonki i sera fety, mix warzyw.

Lunch: Zupa kalafiorowa z marchewką, kisiel ananasowy (wyrób własny).

Obiad: Podudzie kurczaka opiekane, ziemniaki, mizeria z jogurtem greckim i rzodkiewką kompot wieloowocowy.

 

Alergeny: gluten, mleko, seler


Środa: 

Śniadanie: Szwedzki stół - herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, biały ser półtłusty, kabanoski drobiowe, paluszki z żółtego sera, mix warzyw.

Lunch: Manna w rosole, natka pietruszki , jogurt naturalny, podpłomyk b/c.

Obiad: Kolorowe fusilli z kapustą kiszoną i mięsem wp., sok marchewkowy.

.

Alergeny: gluten, mleko, seler


Czwartek:

Śniadanie: Mleko, rogal maślany z masłem, truskawkowy serek homogenizowany, grahamka z masłem, ser żółty, mix warzyw.

Lunch: Zupa ogórkowa, jabłko.

Obiad: Gulasz węgierski, mini kopytka, surówka z buraków i chrzanu, kompot wieloowocowy.

 

Alergeny: mleko, gluten, seler


Piątek:

Śniadanie: Płatki śniadaniowe z mlekiem, chleb orkiszowy z masłem, wędlina drobiowa, warzywa.

Lunch: Zupa pomidorowa z ryżem, mus owocowy, ciastka owsiane.

Obiad: Paluszki rybne, puree ziemniaczane, bukiet warzyw gotowanych na parze, kompot wieloowocowy.

 

Alergeny: mleko, gluten, seler

Artykuły spożywcze z których sporządzono posiłki mogą zawierać alergeny pokarmów. Informacje o obecności poszczególnych alergenach podawane są w codziennym jadłospisie.