Jadłospis
Jadłospis w dniach: 30.06. - 04.07.2025 r.
śniadanie:8:30
lunch: 11.30
obiad:14.00
Poniedziałek:
Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, angielka z masłem, twarożek z łososiem, frankfurterka na ciepło, kleks ketchupu, ogórek
Lunch: Kapuśniak z kiszonej kapusty, jabłko, wafelek kukurydziany
Obiad: Pampuchy z truskawkowo-bananowym musem z jogurtem naturalnym, kompot
Alergeny: gluten, mleko, seler, ryby
Wtorek:
Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, kajzerka z masłem, wędlina drobiowa, pomidorki koktajlowe
Lunch: Rosół z makaronem nitki , natka pietruszki, arbuz
Obiad: Kotlet schabowy, panierowany, puree ziemniaczane, mizeria z jogurtem i rzodkiewką kompot z rabarbaru
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja
Środa:
Śniadanie: Herbata z cytryną/mleko, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z dziurami, wędlina podsuszana, naleśniki z białym serem , mix warzyw
Lunch: Zupa wiśniowa , żulik
Obiad: Spaghetti z mięsem indyczym, wiórki mozzarelli, sos boloński, ogórek małosolny, sok owocowy
Alergeny: gluten, mleko, seler
Czwartek:
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, grahamka z masłem, pasta jajeczna, pomidor malinowy
Lunch: Zupa kalafiorowa z makaronem, mix owoców
Obiad: Polędwiczki wp. w sosie własnym, ryż paraboliczny, surówka z marchewki i jabłka, kefir naturalny
Alergeny: gluten, mleko ,seler, jaja
Piątek:
Śniadanie: Kakao z mlekiem, chleb z masłem, tarty żółty ser, rzodkiewki, angielka z masłem, pasztet drobiowy, rukola
Lunch: Botwinka zabielana jogurtem greckim, paluch z makiem
Obiad: Kotlet z ryby , puree ziemniaczane, mix sałat z sosem winegret , kompot wieloowocowy
Alergeny: gluten, mleko, seler, ryby
Artykuły spożywcze z których sporządzono posiłki mogą zawierać alergeny pokarmów. Informacje o obecności poszczególnych alergenach podawane są w codziennym jadłospisie.
Między posiłkami podajemy wodę źródlaną.
Do każdego śniadania podawane są warzywa i/lub owoce