Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis w dniach: 17 – 21.11.2025r.

śniadanie:8:30

lunch: 11.30

obiad:14.00


Poniedziałek: 

Śniadanie: Granola owocowa z mlekiem, kajzerka z masłem, pasta z wędzonki i żółtego sera, pomidor ze szczypiorkiem;

Lunch: Szczawiowa z jajkiem, mandarynka;

Obiad: Kotlet indyczy panierowany, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy;

Alergeny: gluten, mleko, seler.


Wtorek: 

Śniadanie: Inka karmelowa z mlekiem, graham z masłem, krakowska podsuszana, chleb z makiem, masło, twarożek wiejski z łososiem, ogórek zielony; 

Lunch: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, jabłko;

Obiad: Pampuchy z aksamitnym musem truskawkowo-bananowym, świeży sok z rokitnikiem;

                                                

Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja, ryby;


Środa:

Śniadanie: Herbata z cytryną i miodem/mleko, pieczywo mieszane z masłem, żółty ser z dziurami, konfitura truskawkowa, mix wędlin, warzywa;

Lunch: Rosół wołowo- drobiowy z makaronem nitki, natka pietruszki, jogurt naturalny, ciastka zbożowe;

Obiad: Sztuka mięsa w sosie curry  z ryżem parabolicznym, mini marcheweczki, kompot;

 

Alergeny: gluten, mleko, seler


Czwartek: 

Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka kajzerka z masłem, sałata, ser żółty, ogórek kiszony, kalarepka;

Lunch: Zupa pomidorowa z ryżem, banan;

Obiad: Gulasz wp., mini kopytka, buraczki gotowane, zasmażane, kefir naturalny;

 

Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja;


Piątek: 

Śniadanie: Kakao z mlekiem, angielka z masłem, biały ser, rukola, chleb razowy z masłem, pasta jajeczna, rzodkiewki;

Lunch: Zalewajka z białą kiełbaską, chałka z miodem;

Obiad: Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórka kiszonego i marchewki, kompot wieloowocowy;

 

Alergeny: gluten, mleko ,seler, jaja, ryby;

 

Artykuły spożywcze z których sporządzono posiłki mogą zawierać alergeny pokarmów. Informacje o obecności poszczególnych alergenach podawane są w codziennym jadłospisie.

Między posiłkami podajemy wodę źródlaną.

Do każdego śniadania podawane są  warzywa i/lub owoce