Jadłospis
Jadłospis w dniach: 17 – 21.11.2025r.
śniadanie:8:30
lunch: 11.30
obiad:14.00
Poniedziałek:
Śniadanie: Granola owocowa z mlekiem, kajzerka z masłem, pasta z wędzonki i żółtego sera, pomidor ze szczypiorkiem;
Lunch: Szczawiowa z jajkiem, mandarynka;
Obiad: Kotlet indyczy panierowany, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy;
Alergeny: gluten, mleko, seler.
Wtorek:
Śniadanie: Inka karmelowa z mlekiem, graham z masłem, krakowska podsuszana, chleb z makiem, masło, twarożek wiejski z łososiem, ogórek zielony;
Lunch: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, jabłko;
Obiad: Pampuchy z aksamitnym musem truskawkowo-bananowym, świeży sok z rokitnikiem;
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja, ryby;
Środa:
Śniadanie: Herbata z cytryną i miodem/mleko, pieczywo mieszane z masłem, żółty ser z dziurami, konfitura truskawkowa, mix wędlin, warzywa;
Lunch: Rosół wołowo- drobiowy z makaronem nitki, natka pietruszki, jogurt naturalny, ciastka zbożowe;
Obiad: Sztuka mięsa w sosie curry z ryżem parabolicznym, mini marcheweczki, kompot;
Alergeny: gluten, mleko, seler
Czwartek:
Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka kajzerka z masłem, sałata, ser żółty, ogórek kiszony, kalarepka;
Lunch: Zupa pomidorowa z ryżem, banan;
Obiad: Gulasz wp., mini kopytka, buraczki gotowane, zasmażane, kefir naturalny;
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja;
Piątek:
Śniadanie: Kakao z mlekiem, angielka z masłem, biały ser, rukola, chleb razowy z masłem, pasta jajeczna, rzodkiewki;
Lunch: Zalewajka z białą kiełbaską, chałka z miodem;
Obiad: Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórka kiszonego i marchewki, kompot wieloowocowy;
Alergeny: gluten, mleko ,seler, jaja, ryby;
Artykuły spożywcze z których sporządzono posiłki mogą zawierać alergeny pokarmów. Informacje o obecności poszczególnych alergenach podawane są w codziennym jadłospisie.
Między posiłkami podajemy wodę źródlaną.
Do każdego śniadania podawane są warzywa i/lub owoce
