Jadłospis
Jadłospis w dniach: 29 IV – 03 V 2024 r.
śniadanie:8:30
lunch: 11.30
obiad:14.00
Poniedziałek:
Śniadanie: Płatki cini minis z mlekiem, bułka grahamka z masłem, wędlina, papryka kolorowa.
Lunch: Zupa ogórkowa z ryżem, jabłko.
Obiad: Paluszki rybne , ziemniaki, mix sałat z kukurydzą, kompot wieloowocowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler, ryby
Wtorek:
Śniadanie: Karmelowa kawa zbożowa z mlekiem, chleb z masłem, ser żółty, pomidor, razowy z masłem, wędlina, rzodkiewki.
Lunch: Zupa z fasolki szparagowej, natka pietruszki, budyń czekoladowy.
Obiad: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż paraboliczny, kompot z rabarbaru.
Alergeny: gluten, mleko, seler
Środa:
Śniadanie:
Lunch:
Obiad:
Alergeny:
Czwartek:
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kajzerka z masłem, pasta z wędzonki, kiełki.
Lunch: Krupnik z ziemniakami, natka pietruszki, chrupki bananowe.
Obiad: Makaron kokardki z białym serem, cynamonem, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler
Piątek:
Śniadanie:
Lunch:
Obiad:
Alergeny:
Artykuły spożywcze z których sporządzono posiłki mogą zawierać alergeny pokarmów. Informacje o obecności poszczególnych alergenach podawane są w codziennym jadłospisie.